Back to top

Èpica travessa: Jordi Cervera ho torna a fer

Després de 14 hores al mar, l'històric nedador reusenc ha culminat el repte en suport a la Fundació Rosa Maria Vivar, arribant a Salou després de sortir del Far del Fangar, al Delta de l'Ebre.

L'èpica de Cervera començava quan encara no havia ni sortit el sol. A les sis del matí el nedador reusenc entomaria les primeres braçades de les més de 50.000 que havia de fer. El vent fluix de tres nusos de component est i les onades de 0,3 metres d'alçada en contra, va fer que hagués de nedar a contracorrent durant uns quants quilòmetres, però tot i això, Cervera nedava a bon ritme dins dels terminis marcats.

L'exregidor d'esports de l'Ajuntament de Reus passaria per davant de l'Ametlla de Mar a les 9 del matí, com estava previst, en el quilòmetre nou de la travessa. A dos quarts de dues del migdia, el tragamilles ja havia passat l'Hospitalet de l'Infant. 

Les hores acumulades i les molèsties a l'esquena que li van sortir a Cervera, van fer que l'arribada a la meta s'endarrerís de l'hora prevista. A partir de les sis de la tarda el Club Nàutic de Salou ja s'omplia de gent que volia rebre l'heroi reusenc, mentrestant, en alta mar i a menys de cinc quilòmetres de la meta, el nedador seguia amb la travessia fins que va arribar a Salou a les vuit del vespre.

JORDI CERVERA

Després de 14 hores de travessa, 43 quilòmetres i més de 50.000 braçades, Cervera va aconseguir acabar l'èpica. A l'arribada, bany de masses i emocions a flor de pell per rebre l'històric nedador reusenc.

Una fita històrica i solidària

JORDI CERVERA

El repte tenia un únic objectiu. Visibilitzar la malaltia de l'Alzheimer i recollir diners a favor del Centre Terapèutic d’Estimulació Cognitiva per a l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria impulsat per la Fundació Rosa María Vivar a Reus. 

Després de creuar el Canal de la Mànega el 1984, l'estret de Gibraltar un any després, ser medalla d'or del mèrit esportiu de la ciutat de Reus, millor esportista de la província de Tarragona, entre d'altres, Jordi Cervera ha escrit una nova pàgina daurada de l'esport reusenc.

L'entrevista

Jordi Cervera ha visitat el plató del Notícies de Canal Reus l'endemà de la seva gesta, on ha explicat les seves sensacions i emocions durant les llargues hores de la travessa

 

Paraules clau:

Notícies relacionades