Back to top

ERC Cambrils presenta una llista cremallera

Aquest vespre, la formació cambrilenca ha fet públic els primers noms de la llista amb un acte que s’allunya dels tradicionals de campanya.
ERC CAMBRILS

Camí Mendoza ha presentat en societat els primers noms de la llista republicana a Cambrils. De la mateixa manera que en d’altres municipis, com és el cas de Reus, la candidatura cambrilenca s’ha configurat mitjançant el mètode ‘cremallera’. D’aquesta manera, els números imparells estan ocupats per dones, sent una llista liderada per Mendoza; mentre que els llocs amb números parells correspondran als homes. Així doncs, a Mendoza la precedirà Alejandro García, Cinta Ballesté, Eduard Pellicer, Helène Arcelin, Jaume Gila, Alazne Asla, Aleix Rom, Fatima Soulki, Josep Oliva i Marta Castaño. Són els primers onze noms que la formació republicana ha fet públics a la sala d’actes del Casal de la Gent Gran de Cambrils.

Dels primers llocs de la candidatura, molts dels noms són coneguts a les línies republicanes, tenint en compte que actualment tenen presència al plenari municipal. És el cas de García -qui s’ocupa de la regidora d’Ensenyament-, Pellicer -al capdavant de Joventut- i Gila -regidor d’Hisenda-. En canvi, hi ha nous fitxatges al primer tram de la llista d’ERC: és el cas de Cinta Ballesté, qui va formar part de Nou Moviment Ciutadà i qui actualment és regidora no adscrita; però també d’Helène Arcelin, filla de l’exregidor socialista Alphonse Arcelin, conegut per haver interposat la denúncia per l’exhibició del ‘negre de Banyoles’. També cal afegir-hi les candidatures de Fatima Soulki i Marta Castaño, qui fan el salt a la política per primera vegada. Una situació diferent a la d’Alazne Asla, Aleix Rom i Josep Oliva, qui ja van formar part de la llista presentada al 2015.

En declaracions a Canal Reus, l’alcaldable Camí Mendoza ha explicat que la llista compta de nou amb perfils independents, el que considera una aposta de cara als comicis del 26 de maig. També ha posat èmfasi que tots els candidats, els presentats avui i els que queden per presentar, treballaran per seguir implantant polítiques socials en cas que revalidin posicions de poder.

L’acte de presentació de la candidatura però, no ha seguit el protocol tradicional en aquest tipus d’iniciatives. D’igual manera que han dut a terme partits d’altres sigles arreu del territori, Esquerra ha optat per organitzar el que han anomenat “una tarda de conversa amb la Camí”. Un acte que ha estat liderat per la periodista danesa i cap de llista de les eleccions europees per Tarragona Helle Kettner i en el qual també hi ha participat -més activament als minuts finals- el vicepresident de la Generalitat Pere Aragonès. Mitjançant un format d’aparent entrevista-conversa, els tres polítics han desgranat temes tan diversos com el feminisme a les institucions públiques, els atemptats del 17 d’agost i la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Prèviament, el president de l’executiva local, Eduard Pellicer, ha donat pas a un sentit homenatge a Llorenç Blasco, qui va ser regidor amb el primer Ajuntament democràtic al municipi i va morir recentment. Tampoc han faltat els suports virtuals a través de vídeos, com és el cas dels testimonis de Meritxell Serret, Marta Rovira, Marta Vilalta i Roger Torrent. Tots ells han posat en èmfasis la candidatura de Camí Mendoza i l’han animat a revalidar l’alcaldia. Les paraules d’Oriol Junqueras també han estat presents a Cambrils, malgrat que no han estat pas dedicades a l’alcaldable republicana cambrilenca, sinó que s’ha optat per projectar un fragment d’un discurs que va pronunciar abans de ser empresonat de manera preventiva acusat d’un delicte de sedició i rebel·lió.

Paraules clau:

Notícies relacionades