Back to top

ERC continua sent la primera força a la Diputació i al Consell Comarcal del Baix Camp

Tot i que els resultats encara no són oficials, Esquerra s'enduria la victòria tant al Consell Comarcal com a la Diputació, on es podrien reeditar els pactes de formacions independentistes amb Junts

Els resultats de les eleccions municipals, a banda de decidir la composició dels ajuntaments, també defineixen com serà l'escenari als Consells Comarcals i la Diputació de Tarragona. Tot i que els resultats oficials es confirmaran aquest dimecres, Esquerra Republicana s'enduria la victòria tant al Consell Comarcal del Baix Camp com a la Diputació, on es podrien reeditar els pactes de formacions independentistes amb Junts.

Caldrà veure també quin paper juga el PSC i quin paper juguen també els ens supramunicipals en les negociacions per conformar govern a les grans ciutats del territori.

Com quedaria la Diputació?

A la Diputació de Tarragona, ERC seria la força amb més representació amb nou diputats, dos menys que el 2019. En segona posició se situaria Junts, mantenint els 8 representants amb què compta actualment. Vuit representants que també tindran els socialistes, sumant un més que els darrers quatre anys. Els altres dos partits que han obtingut representació a l'ens provincial són el Partit Popular, que torna a la Diputació, i Vox, que sumen un representant cadascun.

Respecte del mandat que està a punt de finalitzar, Ciutadans ha quedat fora. Ara caldrà veure si Esquerra i Junts reediten el pacte actual, que va donar la presidència de la Diputació a Noemí Llauradó en virtut de l'alcaldia de Carles Pellicer a Reus, o bé, si els socialistes juguen la moneda de l'ens supramunicipal, per afavorir els pactes en els grans ajuntaments de la demarcació.

El Consell Comarcal del Baix Camp

Pel que fa al Consell Comarcal del Baix Camp, Esquerra encara seria la força amb més representació amb 10 consellers, un menys que en l'actualitat, Junts també en perdria un, passant de 10 a 9 consellers i el PSC en guanyaria un situant-se amb 7 consellers. El Partit Popular recuperaria representació amb dos consellers, VOX també hi entraria amb dos, ARA mantindria l'actual, mentre que la CUP en perdria un en virtut del Nou Moviment Ciutadà de Cambrils que obtindria representació per primer cop.

Són dades que, com dèiem, encara ha de ratificar la Junta Electoral de Zona, un cop els partits hagin fet les esmenes i reclamacions corresponents. Aquest dimecres s'acabaran de definir, definitivament, els plenaris dels organismes supramunicipals.

Paraules clau:

Notícies relacionades