Back to top

ERC denuncia que el govern de Cambrils s'ha compromès a comprar els terrenys de l'antiga estació

Segons ha fet públic ERC, la concessió dels terrenys podria ascendir a més d'1 milió d'euros, el preu que ha fixat ADIF en la seva valoració del terreny

Esquerra Republicana ha denunciat la incoherència en la signatura de la nova concessió administrativa entre l'Ajuntament de Cambrils i ADIF sobre els terrenys de l'antiga estació, on l'Ajuntament preveu fer un passeig que uneixi el barri de l'Eixample amb el marítim. 

Tal com denuncia l'oposició, el govern ha signat aquesta concessió "en secret i amb molts riscos". En el document que s'ha signat, sempre segons ERC, s'obliga a l'Ajuntament a comprar els terrenys d'ADIF en un termini de quatre anys. Uns terrenys que l'empresa ferroviària valora en més d'1 milió 200 mil euros.

A banda de l'elevat cost que podria suposar la compra d'aquests terrenys, el problema assenyalen està en el fet que aquesta cessió hauria de ser gratuïta, però que per les presses del govern en tirar endavant projectes, diuen literalment, signen documents sense miraments. 

El consistori encara té marge de negociar el preu que pagarà pels terrenys, fins i tot podria arribar a aconseguir que la cessió sigui gratuïta. Tot i això, l'oposició critica que s'hagi signat el document sense precisar el preu que costarà als cambrilencs la gestió del que era l'antiga estació.

L'alcalde ho nega

En aquesta mateixa qüestió, l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha negat les acusacions d'Esquerra Republicana. Tal com ha dit Klein en declaracions a la Revista de Cambrils, l'Ajuntament "no té l'obligació de comprar els terrenys de l'antiga estació". El batlle ha explicat que l'autorització que el consistori ha rebut d'Adif per poder adequar els terrenys de l'antiga estació "és només administrativa", sent un procediment habitual, però que en cap cas compromet a l'Ajuntament a adquirir-los.

Paraules clau:

Notícies relacionades