Back to top

ERC i PSC 'blinden' el govern de la Diputació evitant les diferències entre els partits

Esquerra i PSC defensen que l'acord per governar la Diputació de Tarragona està blindat a les dinàmiques polítiques externes dels dos partits i asseguren que els 17 diputats donaran l'estabilitat necessària a l'ens supramunicipal. Noemí Llauradó tornarà a ser la presidenta, mentre que les quatre vicepresidències es reparteixen equitativament entre els republicans i els socialistes i els territoris de la demarcació.

Esquerra Republicana i el Partit Socialista de Catalunya, les dues formacions més votades a la demarcació de Tarragona a les eleccions municipals del passat 28 de maig han fet públic el cartipàs pels pròxims quatre anys de govern a la Diputació de Tarragona. Les dues formacions, que sumen 17 dels 27 diputats, han presentat l'organigrama a l'espera que es pugui celebrar el ple de constitució, previsiblement en un màxim de 15 dies, un cop s'hagi constituït el ple de l'Ajuntament de Cambrils.

L'acord, presentat per qui ha de repetir a la presidència, la reusenca Noemí Llauradó, busca l'estabilitat i l'eficiència, i, en paraules de la republicana, blinda al futur govern de la Diputació de qualsevol mena d'ingerència política que es produeixi en altres administracions.

Tant Llauradó com Rubén Viñuales, nou alcalde socialista de Tarragona, asseguren que la Diputació ha de treballar per tot el territori, marcant-se com a línies clau la lluita contra el despoblament rural, i la sostenibilitat dels municipis, una gran part per sota dels 1.000 habitants. D'altra banda, però, creuen que s'ha de fer un pas endavant en la configuració de l'àrea metropolitana del Camp de Tarragona, que aglutina més de mig milió de persones. I això passa, afirmen, per començar a mancomunar serveis entre municipis i una gestió directa dels serveis des del territori.

Així doncs, Viñuales, serà el representant del Camp de Tarragona al govern. Liderarà les àrees de Projectes Europeus i Regió del Coneixement, així com la de Recursos Humans, Ocupació i Emprenedoria. El republicà i alcalde de Paüls, Enric Adell, serà vicepresident segon, farà de portaveu de les Terres de l'Ebre i s'encarregarà de les àrees de Concertació, Assistència Municipal i Assistència del Territori. El Baix Penedès tindrà dues representants. Per una banda, la socialista i vicepresidenta tercera, Imma Costa, qui gestionarà les àrees d'Hisenda i Gestió Pressupostària, així com la de Servei d'Atenció al Ciutadà; i per l'altra, la republicana i vicepresidenta quarta, Marta Ventura, qui liderarà les àrees d'Innovació i Tecnologia, així com la de Serveis Generals i Instal·lacions Corporatives.

Paraules clau:

Notícies relacionades