Back to top

Per ERC les acusacions del cas Traiber ‘afecten a CiU no al govern’

Per la seva part, el PSC demana la convocatòria urgent de la Junta de Portaveus perquè l'alcalde doni les explicacions als representants dels grups polítics davant d'unes acusacions 'tan greus'
Un moment de la roda de premsa

‘Les acusacions del cas Traiber afecten a Convergència no al govern’, d’aquesta manera tan contundent s’ha pronunciat Ester Alberich, presidenta d’ERC a Reus, en una convocatòria d’urgència que s’ha celebrat aquest dimecres a la tarda a la seu del partit republicà.

Alberich, acompanyada per les regidores Noemí Llauradó i Montserrat Flores, ha repetit amb insistència que ‘no es pot barrejar govern i partit’ i ha criticat que l’alcalde parlés com a govern i en seu institucional quan les acusacions fetes per Josep Prat només ‘esquitxen’ a una única formació.

Des d’ERC també s’ha lamentat la manca de comunicació de l’alcalde Carles Pellicer amb la resta de formacions polítiques que integren el govern. ‘Des d’ERC hem estat proactius i hem trucat a l’alcalde per rebre informació’, ha seguit explicant Alberich.

Tot i aquesta postura crítica respecte la compareixença de l’alcalde Pellicer, finalment des d’ERC i en el torn de preguntes, s'ha manifestat que confien en la paraula de Carles Pellicer.

 

El PSC vol una convocatòria urgent de la Junta de Portaveus

El PSC, per la seva part, i a través d’un comunicat també ha reaccionat a les informacions publicades les darreres hores. Els socialistes demanen a l’alcalde la convocatòria urgent de la Junta de Portaveus.

Des del PSC es considera que ‘davant d’uns fets tan greus, és inadmissible que l’alcalde no s’hagi posat en contacte amb els portaveus per donar la seva versió del cas’

 

Les declaracions de Prat

Tota aquesta polèmica s’ha generat arran de les declaracions que Josep Prat, exdirector general d’Innova, va realitzar al jutge que investiga el cas Innova. Prat va  afirmar que l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, va ser present en una reunió per afavorir Traiber juntament amb Teresa Gomis segons el sumari del cas al qual ha tingut accés l'Agència EFE.

Segons l'exdirector general d'Innova, l'empresa de pròtesis mèdiques hauria fet donacions a Convergència i Unió durant les eleccions municipals de l'any 2011, les primeres que van dur Pellicer a l'alcaldia. Segons Prat, la reunió havia de servir perquè es reprenguessin els contractes amb Traiber, aturats aquell mateix any.

Paraules clau:

Notícies relacionades