Back to top

Escepticisme davant la construcció del 'Pas Ciutat' als barris del sud de Reus

Creuen que és una manera inútil de malgastar els diners perquè ja hi ha dos passos soterrats a la zona que gairebé no s'utilitzen i que seria molt més útil construir un pas elevat.

Un total de cinc associacions de veïns dels barris del sud de Reus, Mas Iglesias, Juroca, Montserrat, Fortuny i Parcel·les Cases s'han agrupat per fer una demanda conjunta perquè l'Ajuntament de Reus i ADIF no tirin endavant la construcció del que han anomenat com 'Pas Ciutat', un pas soterrani que ha de comunicar els barris del sud amb la zona de la Facultat d'Economia de la URV i l'Hospital de Reus, i que està inclosa en el Pla de Mobilitat Urbana per al 2035 amb l'objectiu de reforçar els mitjans de transport més saludables.

El projecte contempla un pas subterrani únicament per a vianants que s'ubicarà al voltant del futur baixador de Bellisens i que tindrà un cost aproximat d'entre 1,3 i 1,8 milions d'euros. Segons les entitats veïnals, aquest pas soterrani no solucionarà la problemàtica amb la qual es troben i és una manera inútil de llençar els diners, perquè a la zona ja n'hi ha dos més. Així doncs, ells obtèn per fer un pas elevat, que a més també permeti la circulació de vehicles i transport públic.

Es faran també dos passos elevats

Per la seva banda, l'Ajuntament de Reus ha al·legat que no es tracta de què es faci un pont o l'altra, sinó que es faran tots dos, perquè serveixen a diferents funcions. A més, s'ha posat a la disposició de les entitats veïnals per esclarir qualsevol dubte i ha remarcat que el pas subterrani estarà ben il·luminat i comptarà amb carril bici.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades