Back to top

"Esperem que els països no utilitzin repetidament l'estat d'alarma"

El director de la Càtedra UNESCO en Privadesa de Dades, Josep Domingo, destaca que caldrà valorar l'ètica del control de dades una vegada s'acabi l'estat d'alarma.
Geolocalització.

Des de la Càtedra UNESCO en Privadesa de Dades destaquen l'excepcionalitat del moment. De fet, el també professor del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques, Josep Domingo, recorda que 'es podria considerar que les accions dels governs en estat d'alarma són ètiques, atès que el que preval és la salut'. 

Tot i això, subratlla que caldrà estar atents a les pràctiques dels governs una vegada passi l'estat d'alarma. 'La preocupació de la ciutadania s'haura de centrar en veure si una vegada passi la pandèmia encara s'utilitzen mesures de control de dades que afecten la nostra privadesa i veure si la justificació dels governs compensa', afegeix Domingo. 

"Esperem no veure estats d'alarma indefinits"

D'altra banda, el professor confía que els països no utilitzaran els estats d'alarma reiteradament. Tot i això, posa d'exemple Hongria, on han decretat un estat d'alarma indefenit. 

Domingo recorda que si s'analitza l'ètica dels governs en temps de coronavirus, també pot servir per agafar consciència d'on rau l'ètica en les actuacions de les grans companyies d'internet.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades