Back to top

Espigoladors durà a terme una nova recol·lecció de verdura

La fundació, dedicada a l'aprofitament alimentari, busca voluntariat per dur a terme una espigolada de bròquil a Cambrils.
L'empresa Espigoladors busca voluntariat per dur a terme una espigolada de bròquil a Cambrils.

Després de la recollida de fonoll a Cambrils organitzada per l'empresa social Espigolars, l'entitat durà a terme una altra jornada de recol·lecció aquest dimecres 6 de maig, també a Cambrils, en aquest cas però, l'espigolada serà de bròquil. Aquesta pràctica consisteix en la recollida, en conveni amb pagesos i pageses locals i persones voluntàries, de fruites i verdures que són descartades del circuit comercial per excedents de producció, per un descens de les vendes o per qüestions estètiques.

Amb iniciatives com aquesta es vol donar resposta a la crisi sanitària actual garantint el dret a una alimentació saludable.

L'espigolada serà de 9:30h del matí a 12:30 i és farà d'acord amb les mesures de seguretat sanitàries establertes amb motiu de la COVID-19. Per això, les persones que es consideren grup de risc, com ara les persones de més de seixanta-cinc anys i les persones amb malalties cròniques, s'han d'abstenir de participar-hi. Les persones que hi vulguin participar, s'han d'inscriure a través d’aquest enllaç o escrivint al correu voluntariat@espigoladors.cat. 

 

espigoladors

Els voluntaris i voluntàries han de complir els requisits següents:

  • Cal disposar de vehicle privat per arribar de manera autònoma al camp i només pot viatjar una persona en cada vehicle.
  • Cal portar una mascareta.
  • Cal portar guants de treball, si és possible.
  • En tot moment, cal mantenir la distància de seguretat de dos metres.
  • Els grups han de ser reduïts, de màxim 10 persones.
  • Espigoladors oferirà material (peto i guants) prèviament rentat a 60 graus.
  • Cada persona ha de portar la seva pròpia ampolla d'aigua i l’esmorzar.
  • Espigoladors facilitarà un certificat acreditatiu a cada participant per poder circular.

Notícies relacionades