Back to top

Espigolar per combatre el malbaratament alimentari

Cambrils ha acollit les primeres espigolades al Camp de Tarragona organitzades per la Fundació Espigoladors . Es tracta de fer la recol·lecció de verdura que no es pot vendre per motius de volum o d'estètica i després es reparteix a diferents entitats socials.
Espigolada organitzada per Espigoladors a Cambrils

Recollir els fruits que han quedat al camp després de la collita general, és a dir, espigolar, és una activitat que fa anys era força comuna entre la gent amb pocs recursos.

Avui dia aquesta acció s'ha recuperat a través de la Fundació Espigoladors, que des de fa 5 anys du a terme la recol·lecció de tot tipus de fruita i verdura per entregar-ho a entitats socials. Cambrils ha estat el primer municipi que ha acollit aquest tipus d'espigolades al Camp de Tarragona. En aquesta ocasió, la recollida ha estat principalment de bròquil i ha anat destinada a la Creu Roja qui assegura que, enmig de la pandèmia de la COVID-19, l'ajuda  és més necessària que mai.

Solidaritat a tres bandes

espigolada a Cambrils organitzada per la Fundació Espigoladors

La part solidària de tot plegat però també recau en el voluntariat, que dediquen tot un matí a espigolar. També als pagesos que són qui cedeixen el terreny i tot el producte que, per qüestions estètiques o de pes, no és acceptat a l'hora de vendre'l. Per altra banda, amb un petit percentatge d'aquest aliment recuperat, la Fundació Espigoladors produeix una línia de conserves, salses i patés que a la vegada ofereix feina i formació a persones de col·lectius considerats amb risc de vulnerabilitat.

canalreus a telegram

Notícies relacionades