Back to top

Esquerra millora els seus resultats a Cambrils

A Cambrils, Esquerra Republicana s'ha proclamat aquesta nit com la guanyadora de les eleccions municipals. Tot i que els partits que han acabat obtenint representació són els que ja en tenien, la balança de forces ha variat respecte els darrers comicis.
ERC

L'alegria continguda ha donat pas a l'eufòria a la seu d'Esquerra de Cambrils, des d'on els republicans han celebrat l'obtenció de sis regidors en els comicis d'aquest 26 de maig. Camí Mendoza es proclama així com a clara guanyadora d'aquestes eleccions, augmentant la representació en dos regidors respecte 2015. 

No els hi han anat tan bé les coses als seus socis de govern. Junts per Cambrils ha perdut un regidor passant de ser la segona força a la quarta, mentre que Partit Socialista s'ha quedat amb una sensació agredolça malgrat augmentar un regidor respecte ara fa quatre anys.

Entre les sorpreses de la nit electoral s'hi troba la remuntada de Ciutadans, que després de fer canvis interns i apostar per un candidat que tot just ha aterrat a l'esfera política, ha aconseguit 1.918 vots, el que els hi atorga quatre regidors. Després de fer una lectura optimista i triomfalista dels resultats, la formació taronja es mostra prudent pel que fa a possibles moviments per constituir govern local.

Obre el capítol de resultats inesperats Nou Moviment Ciutadà, liderat per Oliver Klein. Passa de ser la tercera força al 2015 a caure al cinquè lloc, perdent un regidor. Només els tres primers membres de la candidatura podran ser presents al plenari cambrilenc però són conscients que podrien tenir possibilitats d'entrar a govern.

PP resisteix el sotrac que ha patit la formació popular arreu del país conservant un dels dos regidors que tenia actualment. David Chatelain incideix en l'afectació que ha tingut la fragmentació de vot.

Qui no ha passat bona nit -electoral- és Assemblea de Cambrils, qui queda esborrada de la sala de plens municipal. La formació d'Ivan Sanz, amb 590 vots no obté els suports necessaris per seguir tenint representació.

Tant la participació com la fragmentació de vot a Cambrils eren dos factors a tenir en compte aquest 26 de maig. Per primer cop, dotze grups polítics han intentat entrar al consistori, però només ho han aconseguit aquells que ja hi eren. CUP, Primàries Cambrils, Podemos, ADN Cambrils i Alternativa Mediterránea no han sumat suficients vots per fer sentir la seva veu a l'ajuntament. En total, 2.173 vots que s'han perdut i que no han anat a parar a les formacions més grans, que fora de micròfons lamenten que els ha perjudicat a l'hora de tenir més pes a les respectives formacions.


Resultats de les eleccions municipals a Cambrils: 

26M


Paraules clau:

26M

Notícies relacionades