Back to top

Esquerra Republicana vol ampliar les zones verdes entorn els equipaments de Reus

Els republicans incideixen en el fet que les onades de calor aniran a més i que cal disposar d'una xarxa de refugis climàtics, espais verds, pacificats i accessibles, per combatre els efectes de la crisi climàtica entre la gent més vulnerable.

Esquerra Republicana ha centrat les seves propostes d'aquest dilluns en els espais verds de la ciutat. Noemí Llauradó proposa fer de Reus 'la ciutat dels carrers amables' amb més zones verdes i entorns pacificats al voltant dels equipaments públics. La cap de llista republicana ha volgut incidir en que les onades de calor aniran a més i que cal disposar d'una xarxa de refugis climàtics, espais verds, pacificats i accessibles, per combatre els efectes de la crisi climàtica entre la gent més vulnerable.

Com a refugi climàtic posen d'exemple els equipaments públics o les escoles de la ciutat, a més dels mateixos parcs. També suggereixen crear noves zones verdes entorn d'edificis municipals que avui dia estan rodejats de tanques.

En aquest sentit, Llauradó ha detallat la necessitat d'impulsar aquestes mesures entorn dels equipaments públics. "Quan parlem de fer una ciutat amb els carrers més amables també parlem de pacificar i renaturalitzar l'entorn dels equipaments públics. El principal objectiu és pacificar l'entorn dels equipaments públics amb més afluència com poden ser els centres escolars, els centres educatius o els centres culturals com les biblioteques perquè siguin segurs, saludables i accessibles a tothom. Per aquesta raó, també han de ser verds per poder funcionar com a refugis climàtics".

Paraules clau:

Notícies relacionades