Back to top

Esquerra a Reus es posiciona contra Endesa

ERC Reus presenta una proposta a la Junta de Portaveus contra el tall de subministrament elèctric a famílies vulnerables amb deute. Els republicans reafirmen el compromís inequívoc amb la lluita per garantir els drets bàsics per una vida digna.
arxiu erc

Imatge d'arxiu

Esquerra Republicana a Reus ha presentat una proposta a la Junta de Portaveus prèvia al ple del pròxim divendres. El text es mostra en contra del tall de subministrament elèctric a famílies vulnerables amb deute. Una premissa que es contempla a la llei catalana 24/2015, coneguda també com la Llei de l'Habitatge. Endesa va enviar, juntament amb d'altres companyies, on, segons els republicans, "amenacen amb la intenció d'incomplir" la llei. 

El partit recorda a la proposta que una cinquantena de municipis es van emplaçar a Terrassa i es van posicionar en contra de l'exigència de les companyies que se'ls pagui el que se'ls deu o tallaran la llum a les famílies amb deutes. L'Ajuntament de Reus es va sumar a aquest front comú, que xocava amb el que hores abans havia fet la Diputació de Barcelona, l'única que de moment s'ha posicionat en aquest assumpte, i que demanava que la Generalitat es fes càrrec del deute. Un deute que puja a 21 milions d'euros. 

Amb tot, ERC a Reus presenta una proposta a la Junta de Portaveus de suport a la Llei 24/2015. Ho fa en solitari, és a dir, com a grup municipal i no com a govern. Un fet que demostra que els republicans volen garantir múscul polític davant l'alcalde Carles Pellicer. El mateix plenari de divendres també ha de debatre una proposta del PSC en aquest aspecte.

Paraules clau:

Notícies relacionades