Back to top

"Estem acostumats a viure amb por"

Els veïns de Bonavista i Torreforta asseguren que estan acostumats al polígon químic però també és cert que l'incident d'IQOXE ha provocat que alguns d'ells hagin decidit marxar i canviar de casa. A més, a hores d'ara qualsevol ensurt acaba provocant el pànic.

Un any després de l'accident d'IQOXE, al barri de Bonavista encara s'hi poden veure alguns dels desperfectes de l'explosió, sobretot als edificis de primera línia davant la planta química. El veïnat, però fa vida normal. Quan se'ls hi pregunta com aquells fets han afectat al dia a dia del barri, la majoria diuen que estan acostumats a conviure amb aquesta activitat al costat de casa, però reconeixen que ara, qualsevol soroll o olor que se surti del normal, crea ensurt.

Per altra banda, alguns veïns mostren el seu descontent a l'hora de parlar dels desperfectes ocasions als edificis. Qui tenia assegurança de la llar ho va solucionar ràpidament, però els que no encara esperen.

Tot i tornar a la normalitat ben aviat, l'accident ha causat un abans i un després al barri. Alguns dels veïns inclús han marxat, d'altres asseguren que ho farien si poguessin, però la majoria tenen assumit que la inseguretat és el preu que s'ha de pagar quan vius de la química.

Paraules clau:

Notícies relacionades