Back to top

Ester Capella visita el nou jutjat de Primera Instància número 8

El nou òrgan es posarà en marxa a partir del 30 de setembre i tractarà tots aquells casos que fan referència a la jurisdicció civil.

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha visitat les instal•lacions dels Jutjats de Reus amb motiu de la inauguració del nou jutjat de Primera Instància número 8 que iniciarà la seva activitat el dia 30 de setembre. Tot i que la intenció era que es posés en marxa el 31 de desembre del 2019, la seva activitat ha hagut d'esperar nou mesos de retard. 

Descongestionar el nombre de casos

El nou òrgan tractarà casos que fan referència a la jurisdicció civil; és a dir, conflictes entre particulars o entitats, reclamacions econòmiques, incapacitacions de persones, desnonaments, contractes de compravenda, herències i arrendaments. Per posar-lo en marxa, el Departament de Justícia incorporarà 9 professionals més. Una situació necessària a causa del gran nombre de casos que s'acumulaven als jutjats de la ciutat.

Ester Capella

Una inversió de 50.000 euros

L'adequació de l'espai, el mobiliari i l'equipament informàtic ha costat prop de 50.000 euros. En aquest sentit, el Departament de Justícia també ha substituït els ordinadors de sobretaula per PC portàtils. A Reus, se n'han substituït prop d'una vintena. 

ENTREVISTA

Paraules clau:

Notícies relacionades