Back to top

Un estudi alerta de la incidència de càncer a Tarragona

La Fundació Lliga per a la Investigació i Prevenció del Càncer (FUNCA) ha presentat el primer mapa de l'evolució geogràfica del càncer al Camp de Tarragona, un estudi que s'ha fet amb 13 províncies de tot l'Estat. Tarragona és la tercera amb una taxa més elevada de casos diagnosticats.
Mapa evolució geogràfica càncer Camp de Tarragona

Girona per sobre de Tarragona

Tarragona porta des de l'any 1980 acumulant dades dels casos de càncer de la seva població. La FUNCA és la precursora d'un estudi que analitza tretze províncies estatals, entre les quals n'hi ha dues de catalanes. En el marc d'aquest estudi, la incidència dels càncers a Girona se situa per damunt de la de Tarragona.

Presentació mapa

Tarragona en tercera posició

Cal remarcar que amb aquestes dades s'exclouen els càncers de pell no melanoma. Aquest registre permet comparar-ho amb altres territoris de l'Estat que utilitzen la mateixa metodologia. Les dades fonamenten que entre les províncies estudiades, Tarragona és la tercera demarcació on es concentren més càncers diagnosticats.

 

mapa

Metodologia: base poblacional

L'estudi es basa en el registre de base poblacional que té com a finalitat enregistrar i identificar de forma exhaustiva i continuada en el temps tots els nous càncers diagnosticats en un territori, independentment del lloc on s'hagin diagnosticat.

Mapa

Obesitat, tabac i contaminació

De fet, els experts asseguren que la zona geogràfica no és l'única variable a l'hora de patir un càncer, i que són molts els factors que tenen a veure amb el desenvolupament de la malaltia. Entre les causes més comunes s'hi troben l'obesitat, el tabac i la contaminació.

Quinqueni

Informació per futures diagnosis

Tal com s'extreu d'aquest estudi, els factors que influencien en la incidència de càncer són variats, però els professionals insisteixen en la importància de comptar amb el màxim d'informació possible que permeti fer una previsió sobre futures diagnosis i evolució d'aquesta malaltia.

Paraules clau:

Notícies relacionades