Back to top

Un estudi de la URV-IISPV vincula la dieta mediterrània amb canvis intestinals

Els resultats poden explicar el benefici d’aquesta dieta en la reducció dels nivells de glucosa i insulina

Un estudi de la URV i de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) ha analitzat si seguir una dieta mediterrània té beneficis sobre la composició i la funció dels bacteris intestinals, i de quina manera això té relació entre la dieta mediterrània i la millora dels factors de risc metabòlic. 

La dieta mediterrània millora el metabolisme de la glucosa i la insulina

En aquest estudi han participat 50 persones adultes amb sobrepès, obesitat i síndrome metabòlica i amb una alimentació poc saludable. Durant dos mesos, els participants van seguir amb la seva dieta habitual suplementada amb 50 grams de fruita seca al dia i una dieta mediterrània durant dos mesos més. Comparant les dues intervencions, es va demostrar que la glucosa, la insulina i la resistència a la insulina millorava després de seguir la dieta mediterrània.

Així doncs, s’ha comprovat, per primera vegada, que la dieta mediterrània provoca canvis en determinats bacteris intestinals i això comporta la millora del metabolisme de la glucosa i la insulina. 

equip investigació urv
Imatge del grup en Nutrició i Malalties Metabòliques de la URV | URV

L’estudi l’ha portat a terme un equip investigador del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV i l’ha liderat la investigadora Mònica Bulló. Hi ha participat personal investigador de l’Institut Català de la Salut (ICS), de SAGESSA i d’altres de centres de recerca dels Països Baixos, concretament del Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour

Paraules clau:

Notícies relacionades