Back to top

Eterna petició per soterrar les torres d'alta tensió d'El Pinar

Els veïns d'El Pinar mantenen la seva eterna petició de soterrar les torres d'alta tensió que travessen la urbanització. Aquesta és una queixa que mantenen des de fa anys, i tots els compromisos que han rebut per part de l'Ajuntament s'han acabat esvaint per falta de diners.
Eterna petició per soterrar les torres d'alta tensió d'El Pinar

Els veïns de la Urbanització El Pinar segueixen reclamant el mateix: soterrar les torres d'alta tensió que travessen l'illa de cases. Una reivindicació que demanen des de 1998, però que tot i les promeses de diferents mandats, mai s'ha acabat efectuant. "Vam rebre l'any 2012 una carta de l'alcalde Carles Pellicer explicant com quedaria la zona, el vam anar a veure i ens va reconèixer que finalment no hi havia pressupost perquè els diners s'havien destinat a un altre ús", ha reconegut el president de l'Associació de Veïns de la Urbanització El Pinar, Anton Sotorra.

L'eliminació de les torres no és únicament per una raó estètica. Segons els veïns, conviure amb aquests elements és perillós per a la salut, i soterrant-les no s'eliminaria tota la radiació, però sí disminuiria molt considerablement. "Hem visitat metges de prestigi i enginyers, que ens han confirmat l'alta potència d'aquestes torres", ha afegit Sotorra.

Segons els veïns, altres zones de Reus que patien la mateixa situació han anat reduint els metres lineals de cablejat elèctric d'alta tensió. De fet, la llei del 18 de març de 1966, deixa la competència de les condicions de les instal·lacions elèctriques en zones residencials als ajuntaments.

Paraules clau:

Notícies relacionades