Back to top

Eurecat estudia l'eficàcia de les mascaretes contra la COVID-19

Volen donar resposta a tots aquells fabricants i particulars que han començat a produir-ne per tal de fer front a la manca d'aquest material.
Mascareta

Determinar si els teixits i els filtres de les mascaretes ofereixen les garanties de seguretat necessàries.

Aquest és l'objectiu del centre tecnològic Eurecat. Fa pocs dies que, des de la seu central de Cerdanyola, i des dels laboratoris de Reus i Manresa, han començat a oferir uns assajos que analitzen l'eficàcia d'aquests elements de protecció, ara tant buscats.

Tres anàlisis prioritaris

Els anàlisis que consideren prioritaris són l'eficàcia de l'afectació bacteriana, el de respirabilitat i el de neteja microbiana. Una mesura que també busca donar resposta a tots aquells particulars, entitats i nous fabricants que han optar per elaborar mascaretes davant de la seva mancança.

Mascaretes quirúrgiques

Els assajos permetran que els fabricants que s'iniciïn en la producció de mascaretes puguin obtenir la seva classificació en funció del grau de protecció que ofereixin. De fet, expliquen que el primer nivell de mascaretes que garanteixen protecció davant del coronavirus són les quirúrgiques, ja que eviten la transmissió d'agents infecciosos procedents de la persona que la porta. Eurecat ha habilitat un correu electrònic per facilitar l'accés a tots els fabricants.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades