Back to top

Evolució positiva de l'estiu a les botigues de Reus

Tot i la falta de turisme estranger, el comerç reusenc sobreviu a la temporada d'estiu amb menys mancances de les previstes en el seu inici. Hem parlat amb la presidenta de la Unió de Botiguers de Reus, Meritxell Barberà

Les botigues de Reus encaren la recta final de la temporada d'estiu amb una mirada positiva. El repunt de casos de covid-19, a finals de juny i principis de juliol, va conformar un inici complicat pels botiguers. Una situació que, a hores d'ara, ja s'ha estabilitzat gràcies al retorn de les celebracions i els actes pendents i a les vacances de proximitat.

Tot i les limitacions horàries pel toc de queda, són molts els que s'apropen al comerç reusenc amb ganes d'invertir, després d'aquests últims mesos de restriccions. També, comerços com el Batabat, amb una forta activitat a xarxes, reben visites de la resta del territori espanyol.

Menys turisme estranger, menys vendes

Tanmateix, no ha estat un camí fàcil per tots els comerços del municipi. En alguns casos, la falta de turisme estranger ha determinat una reducció de les vendes i els mals resultats d'aquest estiu, en comparació amb altres anys. També, la falta d'ajudes i la pujada dels preus de la llum. Una situació que, fins i tot, ha esbiaixat els límits de la temporada de rebaixes per tal d'atraure la clientela durant tot l'any.

Bones previsions de cara a la tardor

Fins ara, la fi de l'estiu es presenta millor que l'inici. Ara, caldrà esperar a veure quin és l'impacte de la covid-19 en el comerç reusenc durant la tornada de les vacances i amb l'arribada de la tardor, a finals de setembre.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades