Back to top

Èxit d'organització de la Via Catalana al seu pas pel Baix Camp

L'organització de la Via Catalana a Reus i el Baix Camp ha estat tot un èxit. L’accés i sortida de les vies ha transcorregut sense incidències tret d’alguna petita retenció. El més destacable, la participació ciutadana i la perfecta coordinació de cada tram.

Èxit organitzatiu a Reus i tot el Baix Camp en tots els trams de la Via Catalana. Els responsables de via han informat, coordinat i vetllat per la seguretat dels usuaris que han acudit al seu lloc corresponent per participar en aquesta iniciativa històrica. Un dels punts de més satisfacció ha estat l’accés a la via i els aparcaments, en un gran exemple de participació ciutadana, Mossos d’Esquadra, i protecció civil dels diferents municipis.

Molts participants han ofert els seus terrenys per ser utilitzats com a aparcament de vehicles. A les 3 de la tarda, a mesura que els punts del recorregut s’anaven omplint de gent, la Guàrdia Urbana, a Reus, i els Mossos d’Esquadra, a les afores, han tallat els carrers d’accés als punts de la cadena, fet que no ha generat cap incidència. Els Mossos d’Esquadra han instaurat la via a 30 per a tots aquells usuaris que encara anaven arribant al seu tram, demanant precaució a tots els conductors.

En instants previs a la Via, els responsables de cada tram han coordinat els participants per tal que tot sortís bé, conscients que el principal problema serien les cues que es generarien a la sortida, i demostrant que tot estava planificat al detall. Voltant les 6 de la tarda s’ha reobert el transit gradualment. Els mossos d’esquadra han mantingut les avingudes de Riudoms i Bellissens tancades fins que tota la zona estigués desallotjada. Això ha provocat petites retencions a la carretera de Riudoms i a la T-11, a l’alçada de Bellissens i direcció Montblanc.