Back to top

Èxit de participació als casals adaptats de Reus

En total, 80 infants i adolescents han participat d’aquests casals adaptats, 63 dels quals viuen a Reus i han rebut la bonificació de la Regidoria de Benestar Social.

Totes les places oferides del 4 al 29 de juliol pels dos casals adaptats subvencionats per la Regidoria de Benestar Social han estat cobertes amb escreix. Així el casal esportiu «A l’estiu Supera’t» s’han inscrit 35 infants i adolescents i al casal ASPI Reus d’Aspercamp, 45. En total, 80 infants i adolescents han participat d’aquests casals adaptats, 63 dels quals viuen a Reus i han rebut la bonificació de la Regidoria de Benestar Social. La inscripció, que per segon any consecutiu ha costat 15 euros a la setmana per infant o adolescent a les famílies que viuen a la ciutat, ha estat setmanal i es va tancar abans de començar l’activitat.

Els dos casals contribueixen a millorar les capacitats i habilitats socials, comunicatives i de joc, d'acord amb el ritme i les necessitats dels infants i adolescents que participen. D’aquesta manera, a més d’entretenir, treballen la millora de l'autoconcepte i l'autoestima, els hàbits d'autonomia i de coneixement del cos, les relacions entre qui participa i amb els monitors i monitores, l'enfortiment dels vincles d'amistat, etc. Cada casal compta amb un equip de psicòlegs i altres professionals especialitzats en l’atenció als infants i adolescents que acullen. A més, algunes activitats es divideixen en grups reduïts per tal de poder oferir una atenció més personalitzada.

«A l’estiu Supera’t»

casal superat

Les instal·lacions del Club Natació Reus Ploms han acollit el casal «A l’estiu Supera’t», organitzat per l’Associació Supera’t i el Club Natació Reus Ploms, adreçat a infants i joves, de 5 a 16 anys, amb Trastorn de l’Espectre Autista i altres trastorns del neurodesenvolupament. S’hi han practicat moltes i diverses activitats esportives, aquàtiques, culturals (música, visita als museus de la ciutat) i sessions terapèutiques amb gossos.

Casal ASPI Reus d’Aspercamp

casal aspi

El Casal ASPI Reus, organitzat per l’Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona (Aspercamp), adreçat a infants i joves, de 6 a 18 anys, amb síndrome d'Asperger - TEA 1,2 s’ha inspirat en el joc de taula Trivial Pursuit per fer tallers de ciència i natura, esports i entreteniment, cultura i música, entre d'altres. Els infants fan aquest casal a Escola Isabel Besora i els adolescents al Centre Cívic Llevant.

Paraules clau:

Notícies relacionades