Back to top

Èxit de participació en el Primer Canicròs de Reus

Un total de 63 corredors, juntament amb els seus gossos i gosses, han optat per córrer en la modalitat de cursa, i vora unes 350 persones han escollit participar en la passejada.
Imatge de l'arribada en la modalitat de cursa del Primer Canicròs de Reus - Memorial Alba Chacón

Un diumenge de gossos. Aquesta és la frase que millor defineix el Primer Canicròs de Reus - Memorial Alba Chacón. Fins al moment, la capital del Baix Camp no havia acollit mai una cursa on els protagonistes fossin els peluts, i en la inauguració del certamen, més de quatre-centes persones han optat per passar un matinal festiu amb les seves mascotes.

Dues modalitats a escollir: cursa o passejada

Imatge de la sortida en la modalitat de cursa del Primer Canicròs de Reus - Memorial Alba Chacón
Imatge de la sortida en la modalitat de cursa del Primer Canicròs de Reus - Memorial Alba Chacón

Pels més valents la jornada s'ha iniciat a les nou del matí a la Urbanització Sant Joan de Reus amb la modalitat de competició. Un total de 63 corredors han participat en aquesta prova, que consistia a realitzar un tram de 6,2 km a contrarellotge amb el gos lligat a la cintura. La guanyadora en categoria sènior femení ha estat Clara Bosch, i el guanyador en categoria sènior masculí, Víctor Echevarria.

D'altra banda, 342 persones han optat per la modalitat de passejada, una ruta de 5 km apta per a tota mena de persones, sigui quina sigui la seva condició física i també la de la seva mascota.

Imatge de la sortida en la modalitat de passejada del Primer Canicròs de Reus - Memorial Alba Chacón
Imatge de la sortida en la modalitat de passejada del Primer Canicròs de Reus - Memorial Alba Chacón

L'èxit de la jornada no s'ha vist afectat per les fortes ràfegues de vent que aquest diumenge continuaven fent acte de presència al Baix Camp. Els ruixats de l'últim mes però sí que van maltractar algun dels trams del recorregut, que s'han netejat prèviament amb l'ajuda del consistori.

Memorial Alba Chacón

Alba Chacón. FONT: http://www.memorialalbachacon.com/
Alba Chacón. FONT: http://www.memorialalbachacon.com/

El Primer Canicròs de Reus s'ha celebrat en honor a l'Alba Chacón, una treballadora de l'Ajuntament de Reus que va morir el passat mes de gener en un accident de trànsit. L'Alba, una gran amant del Canicròs i també dels animals, tenia un somni que s'ha complert aquest cap de setmana: realitzar aquesta competició per primer cop a la ciutat de Reus.

Òscar Rubio, director del Primer Canicròs de Reus: "Volem mantenir la flama viva i fer d'aquesta la primera de moltes edicions".

En homenatge al seu caràcter altruista i activista, tots els diners recaptats en l'esdeveniment s'han destinat íntegrament al Refugi Baix Camp, alhora que també s'han dut a terme activitats paral·leles com un taller d'iniciació al Canicròs de la mà de l'expert Joaquín Pérez.