Back to top

Exposició itinerant per conèixer la figura de Gabriel Ferrater

Es tracta d’una exposició produïda per les Biblioteques Municipals que té l'objectiu de fomentar el sentiment de pertinença d’aquest autor que va viure la seva etapa de creixement i formació inicial a Reus

Les Biblioteques Municipals de Reus han produït una exposició itinerant divulgativa per a donar a conèixer la figura i l’obra de Gabriel Ferrater Soler, poeta i intel·lectual nascut a Reus l’any 2022.

A partir de l’exposició, els participants poden descobrir els aspectes més bàsics de l’autor de manera dinàmica i experiencial, al mateix temps que es fomenta el sentiment de pertinença d’aquest autor que va viure la seva etapa de creixement i formació inicial a Reus i que va tenir una gran significació en el desenvolupament de la poesia catalana dels anys 60.

La idea de l’exposició i l’activitat pedagògica és de l’empresa La Brida Creació d’Espais, i ha comptat amb l’assessorament de l’Associació Gosar Poder i el suport de la Diputació de Tarragona.

Aquesta és una de les activitats del programa Pròleg Gabriel Ferrater que les Biblioteques Municipals i l’Associació Gosar Poder han iniciat durant aquest any 2021 per anar preparant la ciutadania de Reus de cara l’any 2022.

Dins el programa "març, marçot, versos per tot"

L’exposició es va estrenar dins el programa «Març, marçot, versos per tot» que les Biblioteques Municipals organitzen per a promoure la poesia a l’Institut Gabriel Ferrater el dia 26 de març i fins el Dia de Sant Jordi. A partir de dilluns 26 d’abril i fins el dia 14 de maig, l’exposició es podrà visitar a l’Institut Gaudí.

Abans de l’estiu estarà a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus (entre el 17 i el 30 de maig) i finalitzarà aquesta primera ronda a l’Institut Vila-Seca del 31 de maig al 18 de juny. En iniciar-se el nou curs, s’iniciarà també un nou recorregut pels centres educatius de la ciutat.


optiques visio

Paraules clau:

Notícies relacionades