Back to top

Extingit l'incendi forestal de la Selva del Camp

Segons dades definitives, ha cremat unes 12 hectàrees

ACTUALITZACIÓ 15 MARÇ 21.00 h

Els Bombers donen l'incendi per extingit. Segons les dades definitives ha cremat unes 12 hectàrees 

ACTUALITZACIÓ 19.00 h: 

El Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya ha donat per controlat l'incendi forestal que crema des d'aquesta passada matinada entre la Selva del Camp, Vilaplana i l'Albiol. Amb la baixada de la intensitat de les ràfegues de vent, els efectius han pogut treballar intensament en tots els possibles flancs del foc i l'han donat per controlat poc abans de les 19 h d'aquest dimarts. Algunes dotacions del Cos es quedaran a la zona per revisar el terreny i evitar que hi hagi qualsevol revifalla.

ACTUALITZACIÓ 16.30 h:

El Cos d’Agents Rurals treballen amb la hipòtesi que l'incendi hauria estat causat per una crema de restes vegetals apagada amb terra i s’ha produït un efecte carbonera. El vent de les darreres hores l’hauria revifat. Tal com ha fet públic el mateix cos, el presumpte autor està identificat.

ACTUALITZACIÓ 12.00 h:

Els Bombers han donat l'incendi per estabilitzat. Agents Rurals han xifrat la superfície afectada amb unes 19,71 hectàrees, segons dades provisionals. 19 dotacions terrestres dels Bombers segueixen treballant sobre el terreny. 

ACTUALITZACIÓ 9.55 h:

A hores d'ara Bombers està treballant amb un total de 44 dotacions, que actuen amb relleus. De moment el foc afecta entre 15 i 20 hectàrees, amb una potencialitat de 400 ha per culpa del vent. S'està treballant perquè no salti la cresta, tot i que estaria pràcticament encerclat. Esperen que a partir del migdia el vent de Mestral afluixi i faciliti el control. 

bombers incendi selva del camp

El foc afecta els termes de la Selva del Camp i l'Albiol. S'han confinat alguns masos de la urbanització Sant Antoni - Les Obagues a causa del fum. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat un helicòpter bombarder i dos avions dels Bombers que s'han hagut de retirar per les fortes ventades.

Aquesta matinada de dimarts ha començat, per causes que encara es desconeixen un incendi a la zona del Garramell, entre les poblacions de la Selva del Camp i Vilaplana, al Baix Camp.

Els bombers han rebut l'avís del foc, a les 2.38 h i aquest està afectant una zona massa forestal. El fort vent i la dificultat d'accés a la zona compliquen les tasques d'extinció. Els bombers han informat que tenen el flanc esquerre del foc a contravent motiu pel qual treballen intensament per tancar el flanc dret.

Important desplegament

Fins a 39 dotacions de bombers, entre elles el Grup d'Actuacions Forestals hi estan treballant, bàsicament al flanc dret. També s'hi ha incorporat un helicòpter bombarder, tot i que el fort vent ha obligat que finalment hagués de marxar. Protecció Civil ha posat en prealerta el pla #INFOCAT

Carretera tallada

La carretera TP-7013 entre la Selva del Camp i Vilaplana està tallada en tots dos sentits de la marxa (entre els punts quilomètrics 5,5 i el 15) per facilitar la circulació dels vehicles d'emergència.

Paraules clau:

Notícies relacionades