Back to top

Falset, la capital de comarca amb millors registres COVID

Tot i les bones dades, els veïns prefereixen mantenir la prudència i el màxim respecte cap a les mesures de seguretat sanitària, conscients que els indicadors de la pandèmia són molt fràgils

Falset lidera el rànking de capitals de comarca amb millors registres de Coronavirus. Des de finals de febrer, la capital del Priorat, amb 2.834 habitants, acumula moltes jornades amb els indicadors sota control, significativament millors que la mitjana de Catalunya.

Segons les últimes dades, l'índex de risc és de 0, igual que la taxa de reproducció del virus. A més, fa 14 dies que tampoc no es diagnostica cap cas, ni per PCR ni per test d'antígens. Aquesta circumstància fa que l'ambient al municipi sigui de certa calma. Per cert que en el conjunt del Priorat, també es registren les millors xifres: és la comarca amb l'índex de brot més baix, de 15 punts.

Per part de l'Ajuntament, els agents cívics garanteixen el compliment de les mesures de prevenció als carrers i restauració, ja que a Falset les restriccions són les mateixes que a la resta del territori català, encara que la incidència del virus sigui molt més baixa.

Mantenir la prudència malgrat tot 

Els veïns són clars: no s'ha d'abaixar la guàrdia, conscients que la situació pot canviar d'un dia per l'altre. De fet, els habitants de Falset encara tenen molt present el brot de la passada tardor a la residència Les Vinyes i per això, la gran majoria es manté en la prudència i el respecte cap a les mesures de seguretat sanitària.

Paraules clau:

Notícies relacionades