Back to top

Falset obre dos nous pous per combatre la sequera

L'Ajuntament de Falset està enllestint els tràmits per posar en marxa dos nou pous d'aigua. La sequera dels últims temps ha obert aquesta necessitat de reforçar la xarxa d'abastament amb nous cabals dels aqüífers del municipi. De fet, aquest estiu el municipi prioratí ja havia engegat una campanya de conscienciació ciutadana per a l'estalvi i l'ús responsable de l'aigua.
Falset obre dos nous pous per combatre la sequera.

La comarca del Priorat és una de les zones que més està notant els estralls de la sequera. Un clar exemple n'és la seva capital, Falset, municipi que està buscant solucions per resoldre almenys, de manera immediata, la manca de proveïment d'aigua. A finals d'estiu van detectar dos pous nous que es podrien connectar a la xarxa d'abastament d'aigua. Un d'ells se situa a la riera que passa prop del pavelló municipal i, l'altre, a la zona sud de la localitat. L'Ajuntament està enllestint els permisos necessaris per poder activar-los i utilitzar-ne l'aigua per al consum. L'alcalde de Falset, Jaume Domènech, explica que 'hem hagut de fer uns pous de manera ràpida aquest agost. Hem tingut sort i n'hem trobat dos que, amb la seva suma, arribem a 20.000 litres per hora i aquesta solució de pas ens permet evitar les restriccions d'aigua'.

Més enllà d'aquesta solució "de pas", Falset aquest estiu ja havia engegat una campanya de conscienciació ciutadana, quan temien haver de fer restriccions. A més, l'Ajuntament fa temps que espera resposta d'un projecte que es trobaria a cavall de la Generalitat i el Ministeri Central. A la vegada, Domènech detalla que 'per part del Ministeri i de l'Agència Catalana de l'Aigua no s'acaben de posar d'acord, encara que seria una solució per cinquanta anys. El que es proposava era dur filtracions d'aigua de rius com l'Ebre'.

Una vegada obtinguin els darrers permisos, Falset espera poder posar en marxa aquests pous ben aviat, abans de finals d'any. Tot i això, recorden que la problemàtica dels pobles del Priorat també deriva de la manca d'aigua que es disposa del pantà Siurana.

Paraules clau: