Back to top

Famílies desnonades amb 433 pisos buits a la ciutat

El sindicat de l'habitatge de Reus considera que és una vergonya que amb la quantitat de persones que viuen al carrer o es troben en situacions precàries i de misèria, a Reus hi hagi tants pisos buits amb condicions per entrar a viure

Actualment, el Sindicat de l'habitatge de Reus atén a una trentena de famílies, tot i que cada setmana arriben un parell o tres de casos nous que necessiten la seva ajuda. Des de l'organització creen una xarxa amb suport mutu per totes aquelles famílies que viuen en situacions precàries, i que han de conviure amb la por d'acabar al carrer en qualsevol moment.

És per això que consideren una vergonya que, amb aquesta situació a la ciutat, hi hagi gairebé 450 pisos buits a la capital del Baix Camp que estan en condicions per poder entrar-hi a viure. Asseguren que no és un problema exclusivament de Reus, sinó que respon diuen, al sistema capitalista. Tot i això, demanen explicacions al consistori reusenc.

La problemàtica ve de com s'entén l'habitatge

A més, creuen que el problema no són només aquests habitatges buits, sinó com s'entén l'habitatge, perquè tot i que segons la constitució es tracta d'un dret fonamental, diuen que a l'hora de la veritat no ho és i assenyalen que només es fan servir per a l'especulació i guanys de fons voltors i bancs.

Paraules clau:

Notícies relacionades