Back to top

FCC presenta recurs pel contracte de la brossa

Segons ha pogut saber Canal Reus, l'empresa ha impugnat el resultat del concurs del servei de recollida de les escombraries i neteja de la ciutat. Tot plegat endarrerirà la posada en marxa del nou contracte un mínim de quatre mesos.

Aquest 18 de gener era el darrer dia que Fomento de Construcciones y Contratas tenia per interposar un recurs al resultat del concurs d'adjudicació del contracte de recollida de les escombraries i neteja de la ciutat de Reus. I l'empresa, segons ha pogut saber aquesta redacció, l'ha presentat en temps i forma al Tribunal Català de la Contractació Pública. 

A la pràctica, això paralitza l'entrada en funcionament del nou contracte fins que el jutge resolgui el cas. Algunes fonts estimen que tot plegat podria allargar-se un mínim de quatre mesos. Mentrestant, serà Fomento qui continuarà oferint el servei. 

Un contracte guanyat per Valoriza

El contracte de la brossa de Reus, que ja s'ha hagut de prorrogar dos anys, es va resoldre el passat mes de novembre a favor de l'UTE Valoriza-Romero Polo. Fomento i també els treballadors van alertar que el plec de clàusules no s'havia redactat bé, tot i que tenia l'aval del mateix Tribunal Català de la Contractació Pública que va resoldre, l'any passat, que el document era vàlid. 

Amb tot, FCC va demanar la retirada de la proposta guanyadora just abans de la celebració del plenari que va adjudicar el servei, a finals del 2020. El plenari va tirar endavant fent cas omís de la petició.  

Paraules clau:

Notícies relacionades