Back to top

"Fem-ho vihsible!", la nova campanya contra el VIH

A Catalunya, més de 33 mil persones conviuen amb el VIH, el virus de la SIDA. Reus ha programat diverses activitats per visibilitzar aquesta malaltia

Ja fa més de 40 anys que es van detectar els primers casos de la SIDA, i avui dia, continua sent un problema de salut important per a la població. Des de l'inici de la pandèmia, s'estima que el virus del VIH ha contagiat més de 80 milions de persones a tot el món i actualment a Catalunya hi ha més de 33 mil persones que conviuen amb aquesta malaltia.

Amb motiu del Dia Mundial de la lluita contra la Sida, que se celebra el pròxim 1 de desembre, l'Ajuntament de Reus ha organitzat diversos actes per visibilitzar aquesta malaltia. Una commemoració que ha començat aquest dimarts amb una representació de l'obra "Que si Vidha" de la companyia Teatracció a l'Orfeó Reusenc dirigida a alumnes de diverses escoles de la ciutat.

Tot i això, l'acte central serà el mateix dia 1 a partir de les 11:30 h a la plaça Prim on es durà a terme una proposta artística i col·lectiva amb el lema 'Fem-ho Vihsible!' per visibilitzar que encara hi ha contagis de VIH, i també que les infeccions per transmissió sexual van en augment, no només en grups de població concrets.

Encesa de llums

A més, a la tarda, a partir de les 19:00 h, es farà una encesa de llums de color vermell a les fonts de Reus i també a la façana del Gaudí Centre.

Paraules clau:

Notícies relacionades