Back to top

Fer esport i aprendre a conviure amb la diabetis

Arnau Fargas és un jove ciclista falsetà que ha participat en un campus per a diabètics als Estats Units. Durant l'estada ha rebut consells específics sobre com combinar esport i aquesta malaltia d'una forma segura

Arnau Fargas entrenant amb el mallot de l'equip Novo Nordisk

Assistir al Campus Team Novo Nordisk Talent ID Camps és la darrera fita del falsetà Arnau Fargas. Es tracta d'unes estades als Estats Units, concretament a Athens (Georgia), organitzades per l'equip Novo Nordisk, integrat completament per esportistes amb diabetis. Aquest equip s'està plantejant crear un equip de ciclistes per poder participar al Tour de France del 2021. Per completar l'equip, tenen esperances en els participants del campus d'estiu, una vintena d'esportistes d'entre 15 i 19 anys, que podrien convertir-se en els futurs aspirants d'aquest projecte.

Fa un any i mig que Fargas va descobrir que té diabetis. La malaltia no va ser un fre, sinó tot al contrari. El falsetà es va esforçar més en la pràctica esportiva i encara més quan va tenir coneixement de l'existència d'un equip amb esportistes diabètics. Durant un any, Fargas es va interessar per aquest campus i enviava els seus entrenaments a l'organització. El mes de maig, l'organització del campus li va comunicar al jove ciclista la notícia que havia estat seleccionat per participar en l'estada Team Novo Nordisk Talent ID Camps. Fargas va ser l'únic participant seleccionat d'Espanya.

Allí, els metges feien estudis diaris als participants per tal de comprovar els nivells de sucre en sang. A més de veure les seves capacitats esportives, el campus tenia per objectiu ensenyar als joves ciclistes a conviure amb la diabetis sense deixar la pràctica esportiva.

Actualment Fargas segueix entrenant per millorar la seva condició física, tot esperant que el tornin a seleccionar pel Team Novo Nordisk Talent ID Camps de l'any que ve. Més endavant li agradaria poder entrar a l'equip professional i competir amb els millors.