Back to top

Ferran Figuerola continuarà al capdavant del Bravium

Figuerola va tornar a ser escollit president en una assemblea celebrada aquest dimarts al vespre. Encararà el seu segon mandat amb projectes i ganes de continuar obrint el Bravium a la ciutat i amb un repte sobre la taula: la negociació amb l'església per continuar ocupant l'edifici del carrer de la Presó.
Ferran Figuerola

No hi ha hagut sorpresa i Ferran Figuerola tornarà a presidir el Bravium durant els propers 4 anys. Ho farà amb Jaume Ciurana com a vicepresident, Antonio González com a tresorer i Lourdes Domènech com a secretària. Una junta que continuarà el mandat que fins ara els ha dut a mantenir viu el batec del Bravium i amb una intensa activitat cultural i amb una vocació d'obertura a la resta d'entitats de la ciutat. 

El nou contracte amb l'església

Un dels maldecaps amb els quals es trobarà la nova junta sortint de les eleccions és el venciment del contracte amb l'Arquebisbat de Tarragona. Les instal·lacions del carrer de la Presó són de l'església, i des de fa 40 anys el Bravium les ocupa després d'haver signat el contracte.

Ara hi ha incertesa sobre el futur del Bravium, tot i que des de l'entitat asseguren que tenen el compromís del Prior de Sant Pere de facilitar les coses. Ferran Figuerola no contempla que se'ls apliqui un lloguer, un fet que podria suposar la desaparició del Bravium: "se'ns ha dit que aquest no serà l'escenari. El que s'està parlant és de fer un conveni que tindria unes contraprestacions que no sabem, encara, quines seran". 

El contracte venç el 2020 i fins aleshores l'Arquebisbat no té intenció de negociar els paràmetres de la renovació. El Bravium, de la seva banda, està disposat a fer obres majors a l'edifici per acondicionar-lo als nous temps. De moment, només fan manteniment.