Back to top

Ferrovial obre les portes a negociar amb els treballadors del 112

Ferrovial ha demanat al Comitè d'empresa que els facin arribar les seves demandes per tal de poder arribar a un acord.

Des del passat 21 d'agost els treballadors del 112 de Reus i la Zona Franca es troben en vaga amb serveis mínims del 85% per reclamar un conveni propi i la internalització del servei, a més de millores salarials i un reforç de la plantilla. Tot i que en un principi en la reunió de mediació per intentar arribar a un acord i no haver de realitzar la vaga, l'empresa Ferrovial va dir que no volia negociar res, ara ha canviat d'opinió i està disposada a arribar a un consens segons asseguren des del sindicat.

En aquest cas, Ferrovial ha demanat al Comitè d'empresa que els enviïn les demandes per poder estudiar-les. De fet, ho estan fent de forma tan insistent que des del 112 han decidit prendre's el seu temps, perquè asseguren no voler caure en l'error que creuen que l'empresa està buscant.Tal com indica Miquel Vendrell, membre del Comitè d'Empresa del 112 de Reus, volen que "caiguem en l'error de fer-los demandes que queden fora de l'àmbit de l'empresa privada i que, per tant, no poden complir, i denunciar que és una vaga il·legal o abusiva".

Encara no s'han reunit amb el Departament d'Interior

Pel que fa a la situació amb el Departament d'Interior segueix sent la mateixa, el Comitè ha parlat en dues ocasions amb el conseller Joan Ignasi Elena, i tot i que aquest els va assegurar que es reuniria amb ells, critiquen que no ho ha complert ni que tampoc sembla que tingui intenció de fer-ho en un futur pròxim. Tampoc s'ha posat en contacte amb ells la nova directora del Cat 112, Irene Fornós.

És per això que des del 112 assenyalen que en cas que Ferrovial accepti aquestes condicions s'acabarà la vaga, però no la lluita ni les mobilitzacions que van molt més enllà de l'empresa i és un conflicte que tenen clar que va per llarg.

Paraules clau:

Notícies relacionades