Back to top

Ferrovial va vulnerar el dret a vaga dels treballadors del 112

Els fets es remunten a l'aturada de la nit de Sant Joan. A hores d'ara, continua la vaga indefinida del servei d'emergències del 112.

Un informe d'Inspecció de Treball recull que Ferrovial va vulnerar el dret a vaga dels treballadors del 112 durant l'aturada que es va programar a la nit de Sant Joan. L'autoritat laboral assegura que durant aquesta vaga es "va vulnerar un dret constitucional en fer exercir a dos coordinadors amb funcions corresponents als gestors", i també que "un exercici abusiu del poder de direcció va produir una reducció dels efectes de la vaga". Aquest fet obre la porta a possibles demandes judicials, que podrien inhabilitar l'empresa per ser contractada pel sector públic.

Tot i aquesta situació, des del Comitè d'Empresa del 112 de Reus encara estan estudiant si tiren endavant una demanda judicial. En el cas que la demanda tirés endavant, Ferrovial podria ser inhabilitada per ser contractada pel sector públic durant un màxim de cinc anys, en funció del que dictamini la sentència.

Paraules clau:

Notícies relacionades