Back to top

Festes sí, residus no

L'Associació de Veïns del Santuari està treballant per aconseguir que els actes organitzats per l'entitat veïnal siguin més sostenibles.

Assolir no generar residus, o si més no, reduir-los el màxim possible. Aquest és l'objectiu de la nova iniciativa impulsada per l'Associació de Veïns del Santuari que s'ha proposat fer de les seves festes del barri un esdeveniment sense brossa. És per això que fa ja un mes que es van posar en contacte amb l'entitat Al Camp Residu Zero, per veure com ho poden fer per reduir-los al màxim possible. Es posen de límit, el Mercat de la Farinera de l'any que ve per tenir una festa on tot sigui 100% reutilitzable.

Fer servir vaixelles reutilitzables

L'acció més general que han recomanat des de Al Camp Residu Zero ha sigut la reducció de residus pel que fa als gots i els plats, que és el més predominant. Amb aquesta acció volen evitar utilitzar gots de cartó compostable o de paper, i canviar-los per un material que els permeti que la vaixella no sigui d'un sol ús i poder reutilitzar-la.

Altres barris ja treballen en aquest aspecte

L'Associació de Veïns del Barri Sol i Vista ja fa dos anys que duen a terme iniciatives com aquesta. Els seus veïns disposen tots d'una vaixella reutilitzable que porten a totes les trobades que es fan al barri, i també d'estovalles de tela. Tot plegat, coincideix també amb la guia que ha elaborat l'Ajuntament de Reus amb l'objectiu d'oferir idees i recomanacions als organitzadors d'esdeveniments de la ciutat per tal d'aconseguir unes festes més respectuoses.

Paraules clau:

Notícies relacionades