Back to top

El Festival Accents s'amplia amb cinc noves subseus

Els 24 concerts d'aquesta edició es distribuiran per Cambrils, Mont-roig del Camp, Riudoms, Falset i Alcover. El certamen, que començarà aquest dissabte, comptarà amb les actuacions d'artistes reconeguts del panorama musical català, així com també convidats internacionals.
El Festival Accents comptarà amb 24 actuacions

El Festival de Pop, Rock i Folk Accents enceta la seva cinquena edició amb més grups, més artistes i cinc noves subseus. El certamen musical organitzat per Empenta Cultural ha apostat per descentralitzar els concerts, que fins ara només se celebraven a Reus, en cinc nous municipis del Camp de Tarragona, com són Cambrils, Mont-roig del Camp, Riudoms, Falset i Alcover. Una manera d'apropar la música d'autor en català a les poblacions més petites. "Vam oferir la possibilitat d'integrar-se al festival a cinc ajuntaments i tots van respondre afirmativament", explica el director del Festival Accents, Isaac Albesa. "Tenim clar que sumar esforços entre administracions locals és molt positiu en el món de la cultura, i estem segurs que aquesta creació de sinergies que enguany iniciem portarà el festival a fer un salt encara més gran en qualitat", reconeix el regidor de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Cambrils, Lluís Abella.

En aquesta cinquena edició hi actuaran 24 artistes que tenen el català com a principal llengua d'expressió, als quals s'hi han sumat alguns convidats especials com Wagner Pa procedent de Rio de Janeiro o el madrileny Josele Santiago, que cantaran en altres llengües. Tot i això, els plats forts del certamen seguiran venint d'artistes procedents del territori com Maria Arnal i Marcel Bagés, Obeses, Fito Luri o Judit Nedderman. Una combinació de grans noms de la música amb d'altres emergents. "L'Accents va néixer com un festival de música exclusivament en català de gent del País Valencià, de les Illes i del Principat de Catalunya. És una programació molt decent que ofereix una representació del que s'està fent al voltant de la cançó d'autor al nostre país actualment", afegeix Albesa.

El festival s'inaugurarà aquest dissabte amb el primer Concert Vermut, unes actuacions gratuïtes que es repetiran cada cap de setmana a la una del migdia als Jardins de la Casa Rull. Les entrades per les actuacions de pagament, que oscil·len entre els 8 i 20 euros, ja estan a la venda.

Paraules clau: