Back to top

El Festival Vermusic marida música i patrimoni

Vermusic és un festival que neix enguany, però amb voluntat d'establir-se com un esdeveniment anual. Impulsat per Vermuts Miró, la seva filosofia és la de portar música de qualitat a espais poc explotats en aquest sentit o, fins i tot, habitualment tancats. La Casa Navàs, l'Institut Pere Mata o l'Institut Salvador Vilaseca són tres dels espais que acolliran concerts de solistes, quartets i quintets de música des de flamenc mediterrani fins a composicions de cambra.
Presentació del primer festival Vermusic

Entre març i novembre, l'Institut Pere Mata, l'Institut Salvador Vilaseca o la Casa Navàs es convertiran en auditoris de concert. El festival Vermusic, impulsat per Vermuts Miró, serà el responsable de portar-hi formacions acústiques un cop al mes en el marc d'un esdeveniment que ha nascut amb la voluntat de quedar-se a l'agenda cultural de Reus. 'Vam considerar que aquest festival, que volem que tingui continuïtat, ens esqueia molt bé que fos enguany que Miró el presentés', explica el director general de Vermuts Miró, Carles Prats.

'Són espais que segur que molta gent de Reus no coneix i té una oportunitat per visitar-los i, a més, escoltant una qualitat musical impressionant'.

Precisament els espais s'han escollit en funció de la formació i les peces que s'hi interpretaran, buscant, diuen des de la direcció, el millor maridatge possible. 'Hem pensat sempre, segons la formació, quin seria l'espai més adequat perquè es pugui gaudir al màxim del concert que s'està oferint'.

El festival començarà el proper divendres 17 de març a les vuit del vespre amb un concert de la guitarra clàssica d'Anders Clemens a la Casa Navàs. Les entrades per a tot el festival són gratuïtes però limitades, i s'han de reservar trucant al 977 010 200 o a través del correu electrònic capitalcultura2017@reus.cat. S'està treballant, també, en la vessant social del Vermusic. Aprofitant que les entrades són gratuïtes, es vol oferir la possibilitat al públic de fer un donatiu a cada concert que vagi destinat a alguna obra social de la ciutat encara per concretar.

Paraules clau: