Back to top

Fi al traspàs de l'Hospital Sant Joan de Reus

D'aquesta manera el CAT Salut assumirà el control del centre així com els prop de 60 milions d'euros de deute generat.

Els propers dies es farà afectiu el canvi de gestió de l'Hospital Sant Joan de Reus a la Generalitat amb un seguit d'operacions establertes al conveni signat el passat mes de desembre. D'aquesta manera, l'equipament reusenc passarà a ser d'una entitat de dret públic de nova creació gestionada pel CAT Salut que a la vegada reduirà el deute de prop de 60 milions d'euros del consistori reusenc.

Mantenir els objectius sanitàris i professionals de l'hospital

Així doncs es tancaria el full de ruta per al traspàs del centre amb els objectius de garantir uns serveis de salut de qualitat i de proximitat, assegurar que l'economia de l'Ajuntament en surti reforçada així com mantenir les condicions dels llocs de treball del personal sanitari.

En aquest sentit, Òscar Subirats, regidor Salut ha declarat que "el futur passa per centrar els esforços de l'hospital per mantenir la qualitat assitencial, garanteixi la carrera professional dels seus treballadors i mantigui el seu caràcter universitari"

Carles Pellicer, per la seva banda ha assegurat que el procés ha culminat amb èxit i que el full de ruta s'ha complert malgrat el retard generat primer per l'exili del conseller Comín i l'aplicació del 155 i més recentment per l'emergència sanitària de la covid-19.

L'alcalde de la ciutat també ha constat que tot i el canvi de gestió, l'Hospital Sant Joan seguirà sent l'hospital de Reus i ha constata "que l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus existeixi és el llegat que aquest ajuntament a través de diferents alcaldes i governs deix a la ciutat de Reus".

Com s'ha arribat fins aquí?

Aquest és el final d'un viatge interminable que comença quan es canvia el sistema de finançament dels hospitals catalans i el de Reus queda en una delicada possició econòmica. T'expliquem tot aquest procés.

Paraules clau:

Notícies relacionades