Back to top

Fil a l'agulla per construir el tren-tram

S'ha licitat el projecte constructiu de la primera fase que permetrà connectar els municipis de Cambrils i Vila-seca. A més comença l'anàlisi de com fer entrar el futur tramvia a Reus

El projecte del tramvia del Camp de Tarragona continua agafant forma. Ferrocarrils de la Generalitat ha licitat ja el projecte constructiu d'aquesta nova infraestructura del territori entre els municipis de Cambrils i Vila-seca. Es tracta d'un pas administratiu indispensable que ha d'estar enllestit en 18 mesos i que especificarà tècnicament com s'ha d'implantar el tramvia. 

Aquest serà el primer tram que es construirà. De moment també s'està redactant l'estudi informatiu de les següents fases, que passaran per connectar Reus i Tarragona, així com també els ramals de penetracions urbanes, és a dir, com el tramvia entrarà a les dues ciutats. La connexió entre Vila-seca i Tarragona també s'està analitzant per a la propera fase. 

Segons informa el Govern de la Generalitat, el traçat serà independent de la xarxa ferroviària d'ADIF, el que ha de permetre adoptar l'estàndard europeu i per tant, abaratir els costos de tot plegat. 

Projecte constructiu

La licitació s'ha fet per un import proper als 2 milions d'euros. L'objectiu és definir tècnicament les actuacions que caldrà dur a terme per a implantar el sistema, amb una quinzena de quilòmetres de longitud i que connectarà els municipis de Cambrils, Salou i Vila-seca. 

Es pretén també recuperar un tipus de transport públic pel corredor de l'antiga xarxa de rodalies i s'elimina l'efecte barrera de la infraestructura fora de servei mitjançant la integració urbana de la solució tramviària. El pressupost total és de 150 milions d'euros. 

Paraules clau:

Notícies relacionades