Back to top

Fil a l'agulla per a la redacció del Pla de Reactivació Econòmica de Reus

Aquesta setmana s'han reprès les reunions amb els agents econòmics i socials de la ciutat. L'Ajuntament està recollint les inquietuds per transformar-les en un pla estratègic per sortir de la crisi provocada per la COVID-19.
Taula

Les taules de treball sectorials per a la reactivació econòmica de Reus han reprès la seva activitat aquesta setmana amb la reunió de la taula del sector de l'hosteleria ahir dimarts, 15 d'abril, i la del sector de l'empresa, aquest dimecres.

L'objectiu de les reunions és conèixer la situació del teixit econòmic de la ciutat, consensuar propostes de reactivació en l’àmbit municipal per mitigar els efectes de la crisi econòmica. I, al final del procés, elaborar el Pla per a la Reactivació Econòmica de Reus, amb les accions concretes, quantificables i avaluables que s'impulsaran des de cada regidoria.

Els agents econòmics i socials han coincidit amb propostes que la setmana passada ja van posar sobre la taula els sectors del comerç i del turisme: la necessitat de digitalització dels sectors econòmics, l'aposta per campanyes de promoció de ciutat, la necessitat de l'ajut fiscal i econòmic de les administracions i d'acompanyament per interpretar la nova normativa vinculada a les ajudes i ala nova situació. Tots els sectors coincideixen també en que cal un esforç compartit de la iniciativa pública i privada per fer front a la nova realitat econòmica.

La URV, soci indispensable

La Universitat Rovira i Virgili, així com també el Clúster TIC Catalunya Sud, són presents de manera transversal en totes les taules sectorials. El Clúster TIC ha ofert assessorament a tots els sectors per avançar en la transformació digital, entenent que la nova situació econòmica és una oportunitat per avançar, sumar valor afegit i ser més competitius. A més, la URV serà agent actiu en la redacció del pla estratègic que ha de permetre sortir de la crisi. 

canalreus a telegram

Paraules clau: