Back to top

Finalitza l'onada de calor d'aquests dies

Protecció Civil ha desactivat l'alerta del PROCICAT per les altes temperatures després que s'hagin superat els 40 graus

Aquest diumenge a la nit s'ha donat per finalitzat l'episodi de fortes calors d'aquests darrers dies. Protecció Civil ha desactivat l'alerta del PROCICAT per les altes temperatures després que s'hagin superat els 40 graus de temperatura en diversos indrets del país, sobretot a la Catalunya Central i el Prepirineu, a més de la zona de l'Ebre.

A casa nostra, Ulldemolins, al Priorat, és on s'ha viscut la temperatura de rècord més alta acostant-se als 40 graus. A Reus les temperatures no han estat tan extremes però sí que s'ha notat i molt la xafogor. De fet, durant el cap de setmana s'ha vist molt poca gent al carrer a les hores punta, respecte d'altres caps de setmana d'estiu. La gent al carrer, bàsicament, s'ha concentrat a les zones amb ombra i també a les terrasses dels bars i restaurants amb para-sol per prendre un refrigeri. En línies generals, els que s'ho han pogut permetre han anat a la platja o a la piscina.

Limitacions en espais naturals

Precisament el tancament dels parcs naturals és una altra de les derivades d'aquesta onada de calor a la qual ja s'ha posat punt final. A casa nostra, la Serra de Montsant és un dels llocs que habitualment durant l'estiu reben una afluència més important d'excursionistes i escaladors. Les temperatures acostumen a ser més fresques durant els vespres i això fa que siguin un atractiu durant els dies de calor. Aquest cap de setmana, visitants sí, però sense excursions.

Paraules clau:

Notícies relacionades