Back to top

Finalment, no s'etiquetarà el vi com un producte cancerigen

El Parlament Europeu s'ha fet enrere i el nou etiquetatge es limitarà a recomanar un consum moderat i responsable, una mesura que havia alarmat el sector del vi de casa nostra

Finalment, el Parlament Europeu no ha aprovat l’informe inicial de la comissió parlamentària especial per a la lluita contra el càncer, que recomanava advertir amb una etiqueta que les begudes alcohòliques, incloses el vi i la cervesa, poden ser cancerígenes. Un plantejament que des del sector del vi de casa nostra es veia com una criminalització d’un producte que dona feina i dinamitza econòmicament comarques senceres, com és el cas del Priorat. 

En l’últim moment s’ha introduït una esmena per eliminar aquesta referència a l’etiqueta sanitària, PP, Ciutadans, Esquerra Republicana i el PSC han rebutjat etiquetar el vi com a cancerigen i han votat a favor de l’esmena que demana un consum "moderat i responsable". En canvi, els Comuns s’han abstingut i JxCat hi ha votat en contra. Una decisió que celebren des del sector. 

El sector del vi al conjunt d'Europa fa anys que treballa el projecte 'Wine In Moderation' per promoure el consum responsable, mentre en l'àmbit de l'estat espanyol els cellers tenen un codi d'autoregulació que treballa en el mateix sentit.

Paraules clau:

Notícies relacionades