Back to top

Fitxatge sorpresa: Josep Baiges, número dos del PSC a Reus

El fins ara Secretari General de la Cambra de Comerç de Reus i històric comunicador de la ciutat acompanyarà Sandra Guaita al capdavant de la llista socialista per a les eleccions municipals d'aquest pròxim maig.

Aquest dijous, el PSC ha presentat el número dos de la candidatura a les municipals del 28 de maig a Reus. És Josep Baiges, una de les cares més conegudes de la ciutat després d'haver passat per diversos mitjans de comunicació i també per la seva tasca social i cívica en diverses iniciatives. Baiges acompanyarà com a independent Sandra Guaita als primers llocs de la llista socialista. 

El comunicador ha lloat la figura de Guaita i ha afirmat que ha de ser ella qui lideri el canvi de govern a la ciutat. Baiges, que aquest mateix dijous ha deixat el càrrec de secretari general de la Cambra de Comerç per garantir la independència política de l'organisme, creu que també pot contribuir en aquest àmbit, en el de l'economia i l'empresa, si acaba formant part del govern de la ciutat.

Nascut a Reus el 1968, Josep Baiges ha estat la veu de Reus des dels micròfons de Ràdio Reus durant bona part dels anys al voltant del canvi de segle, i també ha presentat diversos programes a Canal Reus, destacant-ne 'el Món de Reusque va acabar donant nom a un blog que fa més d'una dècada que alimenta amb crònica social de la ciutat. A partir del 2006 va formar part de l'equip d'Isaac Sanromà a la Cambra de Comerç de Reus, fins que es va convertir en el seu Secretari General, càrrec del que ha dimitit aquest mateix matí de dijous. A l'ens cameral, Baiges ha estat, entre altres, l'artífex d'esdeveniments com la fira Reus Viu el Vi i la ruta de tapes Ganxet Pintxo. 

josep baiges

A més del seu vessant professional, Josep Baiges també ha impulsat diversos esdeveniments socials a la ciutat, com els Premis Enganxen, que històricament han premiat la trajectòria de personalitats cíviques a la ciutat des del Bravium Teatre. Molt lligat a l'àmbit associatiu, Baiges també és el presentador dels Cóssos de la Festa Major de Reus, així com de diversos esdeveniments de caire solidari i cultural. 

Resta de la llista

Amb aquest anunci, el PSC comença a trencar el seu silenci al voltant de la llista que formarà Sandra Guaita des de la plaça del Castell. Els socialistes no havien fet públic cap nom encara de la candidatura, i s'espera que pròximament avancin la resta d'integrants d'aquesta. De fet, aquest divendres el partit reunirà la seva assemblea per presentar la llista al complet als militants

Paraules clau:

Notícies relacionades