Back to top

Flors, cultura i solidaritat s'uneixen a la segona Festa de les Flors

Els veïns de parcel·les Cases, Mas Iglesias, i Barri Fortuny han organitzat, juntament amb l'associació Ajuda'ns a ajudar, la segona edició de la Festa de les Flors a Reus. És una festa per gaudir de la cultura en un espai obert, i on plantes i flors hi tenen un paper protagonista. Enguany els diners que s'han recaptat aniran a l'associació AsperCAMP.
plantes

El pinar de Mas Iglesias s'ha engalanat per lluir durant la segona edició de la Festa de les Flors, una festa solidària que té l'origen en el taller de plantes del Centre Cívic Migjorn de Reus. A banda d'activitats com la mostra de puntaires de Reus, el vermut solidari, la festa de l'escuma o l'actuació de l'orquestra de jazz "Sax Ars Band", durant tota la jornada els assistents han pogut comprar les plantes i flors del taller del Centre Cívic. També, els infants, han tingut el seu taller de plantes. "Hem agafat plantetes, i hem anat plantant-les en aquesta torreta, hem pintat una flor...", explica Gala Grau. La seva àvia, Marisa Dopazo, participa al taller del centre cívic Migjorn, i diu que "durant tot l'any hem estat preparant coses, fent plantes... per vendre-les avui". Altres persones asseguren que han vingut a la festa per "col·laborar", "viure l'ambient de la festa", "veure les plantes"...

Enguany la festa s'ha fet gran, i això ha estat gràcies al suport econòmic rebut per Reus Capital de la Cultura 2017. Però la iniciativa benèfica té la voluntat de continuar molts anys, encara que s'hagin de reduir les pretensions. La Pepita Roig, membre de l'organització, assegura que "si ha de ser més petit, ho serà, però nosaltres, la venda de plantes i flors per una malaltia o altre, tranquils, que amb això seguirem".

La Síndrome d'Asperger és un trastorn en el desenvolupament que s'emmarca en l'espectre de l'autisme. A banda dels diners recaptats, la festa també ha servit per proporcionar informació sobre l'afectació d'Asperger i sensibilitzar la ciutadania.

Notícies relacionades