Back to top

Fomentar la conciliació familiar i laboral a través de l'administració

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge ha anunciat la posada en marxa del programa Temps x Cures. Es tracta d'un conjunt d'ajudes per tal d'oferir servei de cures a infants i adolescents fora de l'escola.

La conselleria d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat impulsa el programa Temps x Cures que consisteix a dotar de recursos econòmics als ajuntaments per tal que puguin oferir o ampliar els serveis de cures a la canalla fora d'horari escolar. D'aquesta manera es vol promoure la corresponsabilitat de l'administració pública en les cures d'infants i adolescents.

La consellera Tània Verge ha anunciat el programa d'ajudes a l'Institut Joan Puig i Ferrater de la Selva del Camp, aprofitant la seva visita per conèixer aquest centre que incorpora iniciatives feministes al seu projecte educatiu. Verge ha explicat que "amb el dret a les cures avancem cap al dret a tenir temps" i afegeix que amb aquest programa "alliberem de temps a les famílies i en especial a les dones, que són les que tenen més pobresa de temps". Verges també ha apuntat que aquest alliberament de temps permetrà la inserció o l'ampliació de la jornada laboral, per a la participació social i política o per la formació.

1,5 M€ al Camp de Tarragona

La dotació econòmica destinada a aquest programa al Camp de Tarragona és d'1,5 milions d'euros per aquest 2022.  En el cas de la ciutat de Reus, s'hi destinaran fins a 300.000 euros que es gestionaran des del mateix ajuntament. Als municipis menys de 20.000 habitants, serà el Consell Comarcal qui gestionarà aquest finançament.

Paraules clau:

Notícies relacionades