Back to top

Fomentar l'emprenedoria i el cooperativisme entre l'alumnat

L’escola Cèlia Artiga participa en una prova pilot del Programa de foment de l’emprenedoria i el cooperativisme a les escoles. És una activitat impulsada per la Diputació de Tarragona en la que els estudiants han creat una cooperativa fictícia

'Drac Taller ' és el nom de la cooperativa de serveis simulada que han creat els alumnes de l'Escola Cèlia Artiga de Reus. Es tracta d'una cooperativa que ofereix tallers artístics a un perfil infantil i juvenil. Al llarg de tot el curs escolar, l'alumnat crea i gestiona la cooperativa simulada dins el grup aula en el qual els alumnes són els socis fundadors i ho decideixen tot democràticament, des dels membres de la seva junta fins als aspectes gràfics com el logo.

A través d'aquesta cooperativa, els alumnes impartiran tallers de manualitats dins de la mateixa escola i posteriorment s'oferiran a l'AMPA i a l'associació de veïns del barri. El programa finalitzarà a l’últim trimestre escolar on es portarà a terme una jornada per donar a conèixer el resultat final amb un mercadet on tothom qui vulgui podrà assistir i visualitzar el treball.

Es tracta d'un projecte impulsat per la Diputació de Tarragona que ha començat aquest curs la seva prova pilot a Reus però també en dos centres més d'Ulldecona i Calafell. Amb aquest programa es vol contribuir al canvi de model productiu i de visió de futur fomentant l’aprenentatge de valors com l’economia social, circular i sostenible de la demarcació, uns valors associats al cooperativisme i que des de CoopCamp han ajudat a difondre, entitat que ha fet formacions als professors per portar a terme aquesta activitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades