Back to top

El Forn Sistaré, Millor Pa de Pagès Català

MAR ROVIRA

El forn Sistaré de Reus ha guanyat el concurs de Millor Pa de Pagès Català. La fleca centenària ha competit entre cinc els millors de tot Catalunya. Els germans Pàmies molt orgullosos per aquest premi reconeixen l'alt nivell de la resta de concursants i la seva aposta pel pa artesà autèntic. 

El cinc finalistes del Concurs del Millor Pa de Pagès Català són forners vinguts de Vilanova, Barcelona, Cornella de Llobregat, Lleida i Reus. La majoria d'ells joves talents d'aquest gremi, tots fills de diverses generacions de flequers. Tanmateix, els protagonistes de l'edició d'enguany celebrada al Teatre Bartina han estat els cinc pans de pagès, seleccionats entre una vintena. El Jurat encapçalat per l'alcalde Pellicer ha valorat l'aspecte del pa, el color, el sabor, l'olor i la cocció. La decisió no ha resultat gens fàcil però, la feina ben feta dels forners reusencs s'ha reconegut a casa.

Els germans Pàmies es mostraven satisfets per haver guanyat el premi i reconeixen la gran qualitat dels seus competidors. I en aquest mateix sentit, el president del Consell de la IGP pa de pagès català, Antoni Figuera, ha destacat que la Fleca Sistaré no són els únics guanyadors, ja que els cinc finalistes demostren la qualitat del pa artesà. Pel que fa  la resta de concursants han rebut un diploma que els acredita com a finalistes. En l'acte de lliurament, amenitzat per Fito Luri, també s'ha sortejat pa de pagès entre el públic. De fet, la Maria ha estat la guanyadora de "El teu pes en pa" . Per la qual cosa, s'endurà a casa 28 quilos de pa artesà.