Back to top

El forn Sistaré protagonitza “Per 15 duros de plata”, un documental molt reusenc

El film, produït per Nècora Films, s'estrenarà el dia 15 de setembre a les 20 h al Centre d’Art Cal Massó

Xavier Pàmies Sistaré, propietari del Forn Sistaré, és el protagonista del documental “Per 15 duros de plata”. Un film que repassa la centenària història del forn reusenc, reflexiona sobre la tradicional professió de forner i posa en valor la participació i aportació que ha fet a la ciutat un dels forners més coneguts de Reus. També s’atura a explicar reconegudes anècdotes de la carrera de Xavier Pàmies, com la història del característic tricicle amb què reparteix el pa o la creació del seu capgròs. El documental es podrà veure el dia 15 de setembre a les 20 h al Centre d’Art Cal Massó.

El documental també compta amb els punts de vista del seu fill Xavier, el seu germà Tomàs i altres reconeguts reusencs que han sigut partícips de la història del forn, com són en Josep Baiges i en Jordi Salvadó. 

per 15 duros de plata sistaré necora films

Un projecte liderat pel realitzador reusenc Roger Cos i amb la col·laboració de Reus Cultura, que vol posar en valor la tasca de personatges que han dedicat tota la seva carrera a dotar de vida la ciutat de Reus. La creació del film va començar tot just fa dos anys i, per fi, veu la llum després de coure’s a foc lent, obligat a descansar durant llargs períodes de temps a causa de les restriccions de la pandèmia de la COVID-19. 

Nècora Films

Nècora Films és una productora formada per sis joves professionals de l’audiovisual del territori amb la inquietud d’ensenyar el món que els envolta, sobretot el que queda més a prop de casa i que a vegades passa desapercebut per la quotidianitat del dia a dia. 

Paraules clau:

Notícies relacionades