Back to top

Fortes ratxes de vent al Baix Camp

Arbres caiguts, mobiliari urbà ocupant la via pública o talls de subminisrament elèctric són els principals efectes del vent al Baix Camp, que ha superat els 100 km/h en diversos municipis. A causa del vent també s'han produït talls ferroviaris i els Bombers han hagut de fer nombroses sortides per diferents incidències.
contenidor arrossegat pel vent a reus

Continua activada l’alerta del pla Ventcat davant les fortes ratxes de vent que està afectant aquest diumenge arreu de Catalunya. Durant l'episodi de vent, i fins les set de la tarda, el telèfon 112 ha rebut un total de 828 trucades, de les quals, 329 procedents del Baix Camp. És precisament el Baix Camp la comarca on se n'han registrat més. Concretament Reus ha estat el municipi on se n'han fet més, amb 177, mentre que Cambrils ha estat la segona, amb 73 trucades.

Tot i així, la majoria d'actuacions dels Bombers de la Generalitat al Camp de Tarragona han estat per retirar arbres caiguts o mobiliari urbà que obstaculitzaven la via pública. Reus, Cambrils i Mont-roig del Camp són els municipis més afectats. 

Al voltant de les 2 de la tarda s'ha hagut de tallar la línia ferroviària entre Mont-roig del Camp i Cambrils per un arbre a la via del tren. Posteriorment s'ha tallat de Cambrils a Tarragona. 

Les ratxes de vent han superat els cent quilòmetres hora a diferents punts del Baix Camp, com Prades, Vandellòs i l'Hospitalet, Mont-roig del Camp o Reus. En concret a Reus s'hi han registrat ratxes de fins a 129 km/h. I es preveu que durant les properes hores el vent encara bufarà fort. No serà fins el vespre quan es moderarà la seva intensitat.

També a causa del vent hi ha manca de subministrament elèctric a Reus, amb més de 5000 abonats, i a Cambrils, amb prop de 1000 abonats. 

Paraules clau: