Back to top

Frec a frec per les tarifes entre aparcaments públics i privats

Els aparcaments públics de Reus i el privat de la plaça del Prim s'han entaulat en un estira i arronsa que està provocant unes tarifes francament assequibles per als usuaris. Aparcar al centre de la ciutat durant tot el dia pot costar entre 3€ i 4€ en funció del pàrquing escollit. Des d'AMERSAM celebren que es rebaixin els preus. Des del pàrquing privat afirmen que no es tracta d'una guerra de preus.

Aparcar durant tot el dia a la plaça Prim et pot costar 2.95 i fer-ho uns metres més enllà com per exemple a la Plaça de la Llibertat et pot sortir per un màxim de 4 euros. Alguns pàrquings privats de la ciutat com aquest han començat les seva pròpia campanya de Nadal. Tot plegat, coincidint amb la reducció de tarifes, de 8 a 4 euros, que ha engegat aquest dilluns AMERSAM, l’empresa que gestiona els pàrquings municipals de la ciutat, per tal d’incentivar la seva utilització. No obstant, el responsable del pàrquing de la plaça Prim reitera que en cap cas es tracta d’una guerra de preus sinó que respon a una campanya de màrqueting més atractiva per pal•liar la reducció de clients que els comporta el tall de la Raval St Anna que impossibilita l’accès directe al aparcament.

Els usuàris es veuen obligats a fer el tomb i a accedir des del carrer Sant Joan, fet que els ha fet perdre més del 50% d’usuàris. L’empresa que gestiona el pàrking ha fet diverses reformes per ampliar els aparcaments però ara els queda pendent ampliar les rampes d’accès que són molt estretes. Unes obres que de moment no poden assumir per la reducció d’ingressos.

Els botiguers de la zona també es mostren a disgust amb aquesta qüestió i reclamen que s’estudiïn alternatives.

L’Ajuntament de Reus argumenta que el tall del trànsit respon a una qüestió de seguretat pels vianants, sobretot en les hores puntes. Diuen que aquesta mesura també dóna fluïdesa al trànsit i valoren positivament que l’empresa també hagi decidit rebaixar les tarifes per facilitar l’aparcament de vehicles al centre.